Stagii, o practica moderna


     Atractivitatea unui stagiu de practica consta in insusirea si dezvoltarea unor abilitati profesionale aplicate, precum lucrul in echipa sau managementul de proiect, sansa de a castiga experienta profesionala reala si, privind pe termen lung cat mai multe sanse de a obtine un loc de munca permanent in domeniul de lucru ales.

     Studentii cu experienta de lucru au un avantaj considerabil intr-o piata a fortei de munca tot mai competitiva in momentul de fata.

      Aceasta practica o putem asemui cu un ”drive test”. Studentul poate interactiona cu profesionisti din domeniu, poate lucra intr-o echipa competitiva, poate capata o reala experinta.

      Si in vara anului trecut si in vara aceasta, Graitec a organizat 3 sesiuni de stagii de practica pentru studentii Facultatilor de Constructii din Bucuresti si din tara.

      Daca ar fi sa facem un bilant dupa aceste 3 luni de stagii Graitec, concluzia ar fi urmatoarea: castigul este de ambele parti; studentii ce au participat la aceste cursuri au avut ocazia sa dobandeasca experienta, in primul rand. Au avut ocazia sa-si puna in practica notiunile toretice acumulate din timpul facultatii, au invatat si altele noi, si-au putut descoperi noi abilitati, au invatat sa utilizeze solutia de proiectare sofware de la Graitec si asta, cu siguranta le va fi de un real folos, atat pentru proiectele din timpul facultatii, cat si pentru mai tarziu. Poate pentru unii dintre ei, care sunt in ultimul an universitar, aceste stagii de practica la Graitec au insemnat bazele unei viitoare profesii.

     Daca vorbim de castig de ambele parti, pe de cealalta parte, ne bucuram sa vedem ca notorietatea solutiei de proiectare Graitec Advance a crescut si asta si prin intermediul studentilor.

     Studentii au avut ocazia sa intre in contact direct cu ultimele tehnologii de top, au putut parcurge un program de integrare format atat din training-uri tehnice, dar si de soft skills, au putut intelege mai bine ce reprezinta o corporatie integrata gloabal si valorile pe care se bazeaza aceasta.

      „Am fost la stagiile de practica de la Graitec in perioada 7-25 septembrie 2009 si chiar a fost o provocare pentru mine din punct de vedere profesional. Eu am terminat anul acesta Facultatea de Constructii din Constanta. Stiam de la o colega de a mea de Graitec; ea lucrase deja cu programele Graitec Advance – pachetul student si chiar lucrarea de diploma si-a facut-o cu ajutorul programului Advance Design si imi doream foarte mult sa am sansa sa particip la stagiile de practica organizate de Graitec. In cele 3 saptamani petrecute la Bucuresti, am avut posibilitatea de a-mi dezvolta abilitati noi de comunicare, de lucru in echipa; in plus cunostiintele acumulate imi sunt de un real folos in prezent la firma la care lucrez” , ne-a declarat Bechis Sucran

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.