Solutie inteligenta pentru armarea elementelor din beton armat – « Armarea dinamica »


Pe langa posibilitatea de generare automata a planurilor de cofraj, sectiuni transversale, elevatii sau izometrii, Advance Concrete vine cu o serie de instrumente de lucru  pentru crearea planurilor si detaliilor de armare.

In Advance Concrete 2010 aveti la indemana o noua solutie de armare a elementelor din beton armat – conceptul de „Armare dinamica”.  Utilizand functiile de armare dinamica, timpul alocat detalierii solutiilor de armare poate fi diminuat considerabil, plus, avantajul imens de a putea refolosi, odata create si personalizate, stilurile de detaliere si la urmatoarele proiecte.

     Advance Beton 2010 aduce o serie de astfel de solutii de armare dinamica, deja predefinite. In schimb, in cazul diverselor situatii, intalnite in proiectarea curenta,  solutiile de armare dinamica predefinite nu pot satisface in totalitate solutiile de armare ce trebuiesc adoptate de catre inginer. Drept urmare, acesta isi poate crea si personaliza propriile stiluri de armare dinamica, ce pot fi aplicate in situatii similare si in cadrul altor proiecte.

     Un exemplu des intalnit in proiectare este acela in care inginerul trebuie sa defineasca si sa alcatuiasca solutia de armare pentru o diafragma, in care este prevazut un gol (gol pentru usa, fereastra sau gol pentru instalatii). Pentru aceasta, utilizatorul va avea de urmat cateva etape in vederea obtinerii unei solutii de armare dinamice.

     Pe o serie de vederi predefinite – sectiuni, elevatii si izometrii – realizate pe diafragma cu gol se creeaza automat, la colturile elementelor si la interesctia acestora, puncte de definitie (sketch points). De asemenea, exista posibilitatea adaugarii unor noi puncte, in zonele in care utilizatorul considera ca acestea il vor ajuta in creearea solutiei de armare. Punctele sunt colorate si adnotate, in asociere cu apartenenta la un anumit element sau cu pozitia acestora, pentru a fi recunoscute cu usurinta. Toate barele de armare vor fi definite, in raport cu pozitia acestor puncte.

Armarea va incepe cu definirea barelor necesare pentru bordarea golului: armaturi de bordare, etrieri. Aceste armaturi sunt definite in raport cu punctele de defintie – sketch points, ce se situaza la nivelul colturilor sau in raport cu alte puncte definite de utilizator.

     In aceesi maniera, se vor defini barele orizontale, armatura transversala pentru preluarea fortei taietoare, si barele verticale ce au un rol de rezistenta in preluarea momentelor incovoietoare. Atat barele verticale si cele orizontale din inima, dispuse in raport cu punctele de definitie,  formeaza o retea de plase situate pe cele doua fete ale elementului.

Apoi, aceasta solutie de armare va putea fi salvata, intr-un mod interactiv, prin care utilizatorul va stabili toti parametrii necesari (tipul otelului, diametrul armaturilor, acoperirile cu beton, lungimile de ancorare si forma sau tipul ciocurilor, inter-spatiile dintre bare) in vederea adaptarii ulterioare, in cadrul altor proiecte.

Pentru mai multe detalii vizitati pagina Advance Concrete – Armare Dinamica .

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.