Aeroportul International Sheremetyevo – Moscova


Această prezentare necesită JavaScript.

Initial, Aeroportul “Sheremetyevo-1’’ avea destinatia de baza pentru avioanele militare, dar, incepand cu anii 1960,  a fost folosit drept aeroport international. Aeroportul International “Sheremetyevo-2’’ a fost construit cu ocazia organizarii Jocurilor Olimpice de vara din anul 1980. In 2004 a inceput constructia celui de-al 3-lea terminal ce a fost finalizat in 2009.

Spatiul central al acestui terminal este legat de spatiile destinate pentru parcare, prin inermediul unor pasarele suspendate. Un acoperis din otel, cu dubla-curbura, acopera aceste cai de acces catre parcare. Proiectarea acestui acoperis a fost realizata de catre compania Heinrich Lamparter Stahlbau GmbH & Co.  utilizand softul Advance Steel.

Acoperisul cantareste 1200 tone. Are o deschidere de 92 metri si o lungime de 125 metri. Inaltimea arcului principal este de 16 metri. Structura de rezintenta include si 50 tone de cabluri tensionate, 2000 metri de cabluri din otel si 20 tone de suruburi M48.

M. Linge, sef al departamentului de proiectare : « Modelarea cupolei cu dubla-curbura a reprezentat o provocare pentru inginerii nostri. Advance Steel a fost o alegere excelenta pentru acest ambitios proiect, in special, datorita modelarii intuitive prin modul de lucru 3D. Advance Steel a permis obtinerea rapida a detaliilor si a planurilor de executie. In consecinta, inginerii constructori au depus un efort minim in executia elementelor ce alcatuiesc ansamblul structural. »

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.