Si in Bulgaria se proiecteaza cu Advance Steel


Va prezentam doar cateva din cele mai recente proiecte realizate cu ajutorul GRAITEC Advance Steel de catre Betaconsult-1 – cel mai mare birou de proiectare din Bulgaria, in domeniul ingineriei civile.

1. Galeria Burgas este primul mare complex comercial din orasul Burgas, avand numeroase  magazine, un supermarket, o zona de agrement si distractie (10 Sali de cinema in incinta Cinema City, loc de joaca pentru copii etc) si o zona de restaurante. Complexul comercial din Burgas face parte dintr-un lant international de magazine dezvoltat de grupul GTC in zece tari din zona.

Această prezentare necesită JavaScript.

“Acoperisul, structura metalica spatiala reticulata, complex din punct de vedere al geometriei, este sustinut de stalpi, rezemarea acestuia fiind  atipica, semanand cu niste ramuri de copaci. Daca nu am fi avut la indemana un software de talia Advance Steel, realizarea acestui tip de structura ar fi fost aproape imposibila.Am furnizat atelierului de confectii metalice cu care am colaborat fisierele pentru masinile cu comanda numerica pentru toate tevile, acestea fiind taiate automat. Astfel toate elementele au putut fi imbinate perfect.” – ing. Vassil Vassilev – AVV Engineering

2. Mall-ul din Ruse se intinde pe o suprafata de 60.000 mp si este foarte aproape de centrul orasului, dar totodata aproape de granita cu Romania. Complexul comercial are doua cai principale de acces, una dinspre Bulevardul Lipnik, iar cealalta dinspre Bulevardul Posdan, unele dintre cele mai aglomerate artere rutiere din Ruse. Suprafata efectiv construita este de 52 000 m2, cu 3 etaje peste subsol. Suprafata spatiilor comerciale este de 36 000 mp, cu 160 de unitati retail şi peste 1000 de locuri de parcare, ce se afla într-o parcare descoperita.

3. Extinderea liniei de metrou din Sofia – este vorba de doua dintre cele mai importante magistrale de metrou : Linia 1 (pe directia nord/sud)  – Obelya  –Nadezhda – Gara Centrala – Pta. Nedelya – B-dul Cherny Vrah – si extinderea Liniei 1 – Mladost 1 – Druzhba – Aeroprortul International Sofia. Structura metalica reprezinta un pod suprateran cu deschiderea de 64 m si  cantareste aproximativ 230 tone. Structura este asimetrica datorita razei de curbura a traseului, astfel incat atat prima cat si ultima grinda cu zabrele au deschideri diferite. Toate imbinarile sunt realizate cu suruburi pretensionate de inalta rezistenta si suduri.

4. Extinderea cladirii Universitatii din Varna, cel mai important oras din nordul Bulgariei, ce se afla pe tarmul Marii Negre. Proiectul reprezinta o structura din beton in care este ancorata si o structura metalica, avand ca destinatie o sala de conferinta. Aceasta este sustinuta doar de un grup de stapli inclinati, ce adaposteste totodata si casa liftului.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.