Centrul Pompidou Metz, realizat cu ADVANCE Design – Proiect premiat de către RIBA


Centrul Pompidou Metz
Locație: Metz, France
Birou de proiectare: CTE Design Office
Arhitecţi: Shigeru Ban şi Jean de Gastines

Centrul Pompidou din Alsace-Loraine poartă semnătura arhitecţilor Shigeru Ban şi Jean de Gastines.  Acesta găzduieşte expoziţii permanente şi temporare ale Muzeului Naţional de Artă Modernă.

Construită pe un teren viran din Metz, clădirea va adăposti mai multe opere de artă din cele circa 65.000 care se găsesc în depozitele Centre Pompidou din Paris. Totodată, noua filială a muzeului îşi propune să aducă un suflu nou oraşului Metz.

Această prezentare necesită JavaScript.

Centrul Pompidou are o structură hexagonală; este structurat în jurul unei spirale centrale înaltă de 77 de metri, cu  o suprafaţă totală de 8.000 de metri pătraţi, iar acoperişul este alcătuit din unităţi haxagonale. Întreaga structură este acoperită cu o membrană impermeabilă din PTFE (poli-tetra-fluor-etilen).

Trei galerii dreptunghiulare străbat clădirea; ferestrele sunt amplasate strategic îndreptate către puncte importante cum ar fi catedrala din Metz şi parcul Seille.

Acoperişul are o deschidere de 60 de metri şi acoperă un forum în care sunt suspendate galeriile.

„Centrul Pompidou-Metz a fost o provocare importantă pentru echipa noastră din punctul de vedere al calculului structural, punându-ne la încercare toată experienţa dobândită. Astăzi, proiectul reprezintă una din referinţele de excepţie ale biroului nostru de proiectare, pe lângă altele, cum ar fi complexul sportiv din Grenoble situat într-o zonă seismică sau spitalul Strasbourg (o clădire de 108 m lungime fără nici un rost de dilatare) etc.„, declară Thierry HUMMEL de la biroul de proiectare CTE Design Office

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.