Hipermarket TESCO – Londra, proiect realizat cu ajutorul ADVANCE Steel


Birou de arhitectură: Sheppard Robson Architects
Birou de proiectare : Walsh Associates
Antreprenor general: Willmott Dixon
 Proiectare structură metalică: TSI Structures Ltd
Locație: London, Woolwich
Dimensiuni: 180m x 85m x 52m

Descriere proiect:

Este vorba de un proiect mai amplu, ce se întinde pe aproximativ 80 000 mp, foarte aproape de zona unde se va desfășura Olimpada 2012, în estul Londrei – aici va fi Hipermarketul Tesco, 7 unități de desfacere, parcare și 259 de apartamente de locuit.

Regimul de înălțime este de 17 niveluri, iar la subsol regăsim o parcare subterană  atât pentru clienții hipermarketului TESCO, cât și pentru locatarii apartamentelor.

Atât Hipermarketul TESCO, cât și aproximativ 100 de apartamente au ca termen de finalizare octombrie 2012. Restul de proiectului va fi finalizat în etape, urmând să fie dat cu totul în folosință până în iulie 2013. Din cele 259 de noi apartamente, circa 189 sunt un mix de apartamente cu 1, 2 sau 3 camere și sunt disponibile spre vânzare, iar restul de 70 sunt de închiriat la preţuri foarte accesibile.

Această prezentare necesită JavaScript.

Ioan Frankiewicz, Director executiv pentru divizia Willmott Dixon, declara: „Acesta este un proiect foarte interesant pentru noi şi cu vasta noastră experienţă  pe proiecte comerciale și rezindențiale amplasate în locaţii urbane foarte aglomerate considerăm că este foarte potrivit pentru noi.”

„Acest proiect va aduce un plus de investiții în această zonă a Woolwich-ului, va crea noi locuri de muncă, iar pe viitor va atrage noi oportunități prin venirea de noi tineri capabili, ce vor fi atrași de apartamentele moderne și de noua locație și de persepectivele acesteia.”

>  Structură mixtă pe 17 niveluri cu elemente din beton precomprimat și elemente metalice

>  Termen scurt de finalizare a proiectului

Unul dintre avantajele utilizării ADVANCE Steel a fost acela  că am putut  modela atât elementele metalice, cât și elementele din beton – stâlpi, grinzi, plăci, diafragme – fapt ce a permis obținerea unor plnșe intuitive în care toate aceste elemente sunt reprezentate.

-> Total Costuri: Woolwich Central – Faza 1 & 2  400 mil. lire sterline.

“Nu ar fi fost posibil să modelez fără ajutorul programului ADVANCE Steel un asemenea proiect complex și cu o structură mixtă oțel-beton, într-un interval de timp atât de scurt. Eram singurul dintre toți colegii mei de echipă capabil să duc acest task la bun sfârșit și în plus aveam și instrumente de lucru potrivite, știam să lucrez cu ADVANCE Steel. Modelul 3D a fost inclus de către arhitect în portofoliul de prezentare al proiectului. Fiind utilizat pe platformă AutoCAD am putut să adăugăm diferite materiale pentru o redare 3D cât mai realistă.”  Adrian Betts, TSI Structures Limited.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.