Centrul Organizației Greenpower


Locaţie: Fontwell, Marea Britanie
Software utilizat: ADVANCE Steel
Birou de proiectare: FORDINGBRIDGE PLC

Centrul Organizației Greenpower din  Marea Britanie a fost proiectat și construit de către biroul de proiectare FORDINGBRIDGE PLC, unul din sponsorii organizației. Aceștia lucrează cu tehnologii de ultimă generație folosind materiale eficiente din punct de vedere energetic. Structura din lemn a fost detaliată cu ajutorul programului ADVANCE Steel

„Cu ajutorul soluţiei software  Advance Steel, am redus mult timpul de lucru, deoarece programul permite o modelare simplă şi generarea automată a planurilor de execuţie, dar cel mai important aspect a fost verificarea coliziunilor dintre elemente şi extrasele de materiale , ce ne-au permis să să eliminăm erorile de proiectare şi să finalizăm în timp util întreaga lucrare.” – Spencer Bell, Proiectant, FORDINGBRIDGE PLC.

Această prezentare necesită JavaScript.

Clădirea este prevăzută cu un sistem inteligent de control a temperaturii. Energia solară, captată cu ajutorul panourilor solare este transformată în căldură, aceasta fiind dirijată printr-un sistem de încălzire prin pardoseală. Partea sudică a clădirii beneficiază de iluminat natural, fiind prevăzută pe întreaga suprafață cu fațadă din sticlă.

Izolatia termică pe partea nordică este realizată din materiale ecologice, mai exact, din baloți de paie. Costurile zilnice pentru încălzire pe perioada ierii nu depășesc astfel  2.50 lire.  In schimb, pentru a prevenii încălzirea excesivă din timpul verii, clădirea este prevăzută cu un sistem de parasolare, dar și un sistem natural de ventilație.

La nivelul acoperișului se află un strat de sol vegetal, iar apa din precipitații este captată pentru a fi folosită pentru apa menajeră.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.