SOCOTEC evaluează soluţia software de calcul cu element finit – GRAITEC ADVANCE Design


GRAITEC anunţă că SOCOTEC, lider european în domeniile controlului tehnic şi al consultanţei în materie de inginerie în construcţii, a emis un certificat de evaluare al soluţiei ADVANCE Design 2012, cu privire la conformitatea programului cu criteriile de rezistenţă și stabilitate a elementelor definite de Eurocodurilor 2 și 3.

 

Pentru a oferi cliențiilor săi o soluţie de vârf, cu implementări conform celor mai noi prevederi ale Eurocodurilor, GRAITEC a ales să se alăture unui partener tehnic a cărui expertiză este recunoscută la nivel european.

SOCOTEC a evaluat ADVANCE Design în ceea ce priveşte punerea în aplicare a Eurocodurilor 2 (EN 1992) şi 3 (EN 1993) conform Anexelor naţionale franceze.  Certifcarea a durat aproximativ un an, timp în care programul a fost riguros verificat şi imbunătăţit, toate acestea ducând la o evaluare pozitivă. Aceasta a fost realizată de Ségolène Michot şi Petronella Salmon, sub îndrumarea lui Jean-Marie Paillé şi a lui Pierre Maitre, utilizând următoarele metode:

  • Examinarea ghidurilor de validare în ceea ce priveşte domeniul de aplicare: validarea că această zonă şi graniţele sale sunt definite precis pentru utilizator, precum şi că ghidul analizează dimensiunile zonei în cauză, având în vedere numărul de parametrii şi variaţiile;
  • Examinarea metodologiilor utilizate în efectuarea testelor practice, punctul de vedere al interpretării dispozițiilor codificate și evoluțiile teoretice asociate, și verificarea detaliată al calculelor explicite;
  • Verificarea efectivă a funcţionării programului, pentru reproducerea directă a unor teste sau a tuturor testelor, precum şi introducerea de variaţii suplimentare pentru anumiţi parametrii

Examinarea soluţiei software ADVANCE Design 2012 s-a finalizat prin emiterea a două certificate de evaluare, unul pentru Eurocodul 2 şi altul pentru Eurocodul 3, ataşate prezentului comunicat de presă, ce atestă încă odată capacitățiile de calcul şi expertiza programului ADVANCE Design.

Francis GUILLEMARD, CEO  GRAITEC, declară: „Expertiza GRAITEC în domeniul proiectării structurale este atestată de faptul că peste jumătate din personalul companiei lucrează în departamentul de R&D. Suntem încântaţi de ceritificarea primită în urma examinărilor riguroase realizate de specialiştii SOCOTEC, deoarece am depus numeroase eforturi pentru a ajunge în acest punct. Dorim pe acestă cale să mulţumim companiei SOCOTEC, atât pentru această certificare, cât şi pentru suportul oferit pentru punerea în aplicare a Eurocodurilor în cadrul programului nostru.

Joseph Pais, Design Product Line Manager GRAITEC, declară: „Evaluarea programului ADVANCE Design 2012, conform celor mai noi prevederi ale Eurocodurilor 2 şi 3, este rezultatul a peste un an de muncă şi colaborare între echipa GRAITEC şi echipa SOCOTEC. Prin obţinerea acestei evaluări şi a eforturilor depuse (analize teoretice, monitorizarea rezultatelor, punerea lor în aplicare, implementarea Eurocodurilor) dorim să facem din ADVANCE Design 2012 o soluţie software de referinţă în domeniul calculului cu element finit.”

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.