Proiecte realizate cu ADVANCE Steel: Pasarela Manchester din Bradford – Anglia


Locație: Bradford, Anglia
Software utilizat: ADVANCE Steel
Antreprenor general: Eric Wright Civil Engineering Limited
Birou de proiectare / architectură: Bradford Metropolitan District Council
Detalii de execuție:  Briton Fabricators Ltd

 

manchester road bridge7Pasarela „Manchester” face parte dintr-un proiectul mai amplu de dezvoltare – „Living Street Project” – care pe lângă facilitățile oferite din punct de vedereal  traficului pietonal, are și un vizibil aspect arhitectural, fiind de fapt poarta de intrare a orașului.

Noua pasarelă, din orașul Bradford din Anglia deservește  atât pietonilor cât și bicicliștilor, permițând accesul către zone de interes general: către zonele rezidențiale și comerciale, către școli,  spitale etc.

manchester road bridge1Construcția pasarelei a început în Noiembrie 2011 și a fost finalizată în Septembrie 2012, când a avut loc și deschiderea oficială, eveniment la care au participat sute de locuitori ai orașului.

Pasarela are 140 metri si 65 metri de rampe de acces. Susținută de stâlpi, unul dintre aceștia fiind elementul central al întregii structuri, cu o înălțime de 17 metri, ce are rol pur decorativ, marchează centrul pasarelei.

Peste 10.000 de elemente componente au fost utilizate pentru întreaga structură, peste 350 tone de oțel

Traversarea autostrăzii Manchester se poate face prin două sectoare, unul de 22 metri și altul de 24 metri.

manchester road bridge9Pasarela face legătura către zone de importanță ale orașului, oferind numeroase facilități de acces puse la dispoziția cicliștilor și pietonilor pentru a ajunge cât mai ușor și mai rapid către principalele obiective din oraș.  Aceasta a fost construită pe amplasamentul fostului pod, vechi de peste 40 de ani, a cărei mentenanță era din ce în ce mai costisitoare.

Cu un design aparte și inedit, pasarela Manchester a detaliată de la cei de la Briton Fabricators Ltd, iar planșele cu detaliile de execuție au fost realizate cu ajutorului programului ADVANCE Steel.

manchester road bridge10“Utilizând ADVANCE Steel am avut la îndemână toate facilitățiile necesare pentru a finaliza un proiect atât complex și am putut oferi planșe de detaliere de o acuratețe net superioară; cu siguranță Autocadul nu ne-ar fi fost suficient în astfel de situație” – Andrew Pont, Desenator CAD la   Briton Fabricators Ltd

Pentru mai multe detalii și alte proiecte realizate de către  Briton Fabricators Ltd  puteți vizita pagina de site – http://www.britonsltd.co.uk/

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.