Studenții de la UTCN pe podium în competiția 2013 Undergraduate Seismic Design Competition


Echipa Universităţii Tehnice din Cluj Napoca, singura participantă din România la cea de a-10-a ediţie a concursului  2013 Undergraduate Seismic Design Competition, organizat în această lună în Statele Unite ale Americii în Seattle a reușit să urce pe podium, mai precis pe locul trei.

856877_247519975383862_853000699_o

Premiul este cu atât mai important cu cât echipa Romaniei s-a făcut cunoscută în rândul celorlalte ţări participante şi printre universităţile cu renume din Statele Unite ale Americii precum: Berkeley University, Stanford University etc.

Concursul organizat de către EERI din cadrul Conferinţei de Inginerie Seismică din SUA, presupune construirea unei structuri înalte, uşoare din lemn de balsa care să reziste la 3 simulări seismice pe masa vibrantă. Echipa clujeană s-a prezentat cu o structură care s-a dovedit a fi rezistentă după ce au realizat mai multe machete.  Marius Moldovan, care, împreuna cu alți colegi, a participat vara trecuta la Stagiile de practică organizate de către GRAITEC Romania, vorbește despre acest experiment:

Echipa este mândră de realizarea sa şi de premiul câştigat și fiecare student implicat se bucură de această realizare. În ciuda faptului că premiul nu le-a adus un mare beneficiu financiar, simplul fapt că au aut oportunitatea de a demonstra că pot duce cu brio numele UTCN peste ocean a însemnat mult mai mult decât orice alt premiu material. FELICITARI!

(Sursa:  zst.ro) 

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.