GRAITEC ANUNŢĂ LANSAREA VERSIUNII BIM GRAITEC ADVANCE 2014


Bièvres, 17 septembrie 2013 – GRAITEC, dezvoltator internaţional de software pentru proiectare în domeniul construcţiilor civile şi industriale, anunţă lansarea suitei BIM GRAITEC ADVANCE 2014.

DVDAdvance3D_2013

Suita Graitec Advance reprezintă un etalon incontestabil în ceea ce priveşte tehnologia BIM, fiind o suită completă şi integrată de programe ce pune la dispoziţia specialiştilor proiectanţi de structuri un instrument unic pentru realizarea calculului si obţinerea tuturor documentelor necesare planşelor de execuţie. Specificul conceptului BIM GRAITEC se referă în mod particular la schimbul inteligent de date în cadrul procesului de proiectare între partea de calcul şi cea de detaliere.

Bazat pe informaţii corelate şi exacte, procesul BIM pune la dispoziţia utilizatorului toate informaţiile necesare pentru calculul şi obţinerea planurilor de execuţie. Informaţiile puse la îndemâna utilizatorului pot fi întrebuinţate pentru vizualizarea, simularea şi analiza parametrilor constructivi, a formei şi costului. Astfel proiectul va fi livrat într-un timp mai scurt, va fi mai eficient din punct de vedere economic, atât în faza de execuţie, cât şi în faza de mentenanţă.

În prezent, peste 10.000 de utilizatori din lumea întreagă lucrează cu suita GRAITEC Advance. Structuri simple, ca de exemplu scări sau balustrade, până la proiecte complexe din domeniul construcţiilor civile şi industriale au fost realizate cu programele din suita GRAITEC Advance  –>

Versiunea 2014 aduce numeroase îmbunătăţiri: ergonomie sporită, performanţă, calitatea proiectelor sunt doar câteva din atributele versiunii 2014.

Francis GUILLEMARD, CEO GRAITEC Grup declară: „Cu o creştere de mai bine de 30% în ultimii doi ani, cu o comunitate de peste 10.000 utilizatori, suita BIM GRAITEC Advance este fără îndoială un etalon în domeniul proiectării civile şi industriale. Zilnic, utilizatori din lumea întreagă reuşesc să finalizeze în timp util proiectele din ce în ce mai complexe şi cu termene de predare tot mai scurte, graţie maturiţăţii şi performanţelor programelor din suita GRAITEC ADVANCE.

ADVANCE STEEL 2014: PROFILE CU SECȚIUNE VARIABILĂ ȘI ERGONOMIE ÎMBUNĂTĂȚITE

splashadvancesteel_release2014

Advance Steel face parte din suita BIM GRAITEC Advance, fiind un program complet şi performant pentru proiectarea, modelarea şi detalierea structurilor metalice. Advance Steel este un program accesibil ce automatizează procesul de desenare (detaliere, diferite rapoarte, planuri de montaj, diverse extrase de materiale / laminate), precum şi crearea fişierelor pentru maşinile cu comandă numerică. Printre numeroasele îmbunătăţiri aduse de versiunea 2014, putem aminti aici doar câteva dintre acestea: profilele cu secţiune variabilă, ergonomia sporită şi intuitivă.

ADVANCE STEEL 2014: Profile cu secțiune variabilă

2013_09_17_Tapered_beam

Structurile metalice în cadre cu deschideri foarte mari reprezintă o piaţă în expansiune în domeniul construcţiiilor metalice, îndeosebi în ţările în curs de dezvoltare, ţări care investesc foarte mult în proiecte de infrastructură.
Profilele cu secţiune variabilă sunt din ce ce în ce mai utilizate datorită capacităţii de adaptare în proiectarea structurilor metalice în cadre cu deschideri mari. Fără un instrument avansat pentru modelarea şi obţinerea planşelor de execuţie, finalizarea unor astfel de proiecte complexe ar fi aproape imposibilă.
Advance Steel 2014 pune la dispoziţia utilizatorului o nouă funcţionalitate : obiectul de tip „profile cu secţiune variabilă” – posibilitatea de a defini profile cu secţiune variabilă (inima/talpa profilului cu secţiune variabilă).
Utilizatorul poate impune diverse condiţii pe fiecare segment (lungimi fixe sau variabile, tălpi paralele sau nu etc), toate acestea fiind foarte utile în faza de modelare.
Utilizatorul poate de asemenea defini grinzi chesonate. Suplimentar, se pot defini automat prelucrările pentru suduri cu numeroase opţiuni. Mai mult, toate îmbinările automate au fost regândite şi adaptate pentru a funcţiona în concordanţă cu noile profile cu secţiune variabilă, precum şi toate planşele de execuţie

ADVANCE Concrete 2014: PERFORMANȚE ȘI ÎMBUNĂTĂȚIREA CALITĂȚII PROIECTELOR

splashadvanceconcrete_release2014

ADVANCE Concrete face parte din suita BIM GRAITEC ADVANCE, fiind fiind un program intuitiv şi uşor de învăţat, ideal pentru inginerii şi desenatorii ce-şi doresc un program de modelare geometrică şi generare automată a planurilor de execuţie, a planurilor de armare, a listelor şi extraselor precum şi a fişierelor pentru maşinile cu comandă numerică. Versiunea Advance Concrete 2014 aduce un plus de performanţe şi eficienţă, îndeosebi pe propria platformă CAD integrată. Multe dintre noile îmbunătăţiri ale versiunii 2014 au fost aduse ca urmare a cerinţelor venite din partea utilizatorilor.

ADVANCE Concrete 2014: Performanțe îmbunătățite

2013_09_17_rebar

Încă de la versiunea 2013, utilizatorul are posibilitatea de a folosi Advance Concrete atât în modul de lucru multi-user – posibilitatea de salvare a fişierelor externe – cât şi în modul de lucru multi-platformă – fie utilizând propria platformă CAD, fie platforma AutoCAD. Noile implementări ale versiunii 2014 au vizat tocmai aceste funcţionalităţi ale programului: optimizarea timpului de creare a noilor vederi, precum şi a timpului de actualizare a celor existente în cazul în care acestea sunt stocate într-un DWG extern. De asemenea Pilotul Advance Concrete se actualizează automat în funcţie de modificările realizate în vederile externe.

Alte îmbunătăţiri notabile: optimizarea timpului alocat renumerotării barelor de armătură şi a plaselor sudate în cazul unor proiecte complexe, optimizarea procesului de Copiere 3D ce permite utilizatorului să copieze barele de armatură 3D în toate vederile.

ADVANCE Design 2014: BIM ȘI FUNCȚIONALITĂȚI EXTINSE

splashadvancedesign_release2014

Advance Design face parte din suita BIM GRAITEC Advance, fiind un program performant şi uşor de utilizat pentru calculul şi optimizarea structurilor, dedicat profesioniştilor din domeniul proiectării structurale.

Advance Design deţine o platformă CAD intuitivă, instrumente de generare automată a încărcărilor climatice, un motor de calcul performant (analiză modală, statică, neliniară, dinamică temporală, ?ambaj generalizat), funcţii avansate pentru veri?carea elementelor din metal, beton şi lemn, funcţii interactive de post-procesare a rezultatelor şi note de calcul generate automat.

Advance Design 2014 aduce numeroase îmbunătăţiri vizând două teme principale : schimbul şi sincronizarea de date în format BIM şi sporirea performanţelor.

ADVANCE Design 2014: Schimb inteligent de date

2013_09_17_Fondation_Pathe_Seydoux_Resultats

În contextul actual în care tot mai multe birouri de proiectare sunt receptive la conceptul de BIM şi la avantajele ce decurg din punerea în practică a acestuia – productivitate sporită, securitatea datelor, proiectele sigure etc. – Advance Design 2014 aduce o serie de noi implementări pentru a facilita schimbul eficient de date prin intermediul BIM între proiectanţi şi arhitecţi.

Modelul pe care îl utilizează proiectantul structurist este o variaţie a modelului descriptiv realizat de către architect sau desenator – la o primă vedere acestea sunt asemănătoare, în final acestea diferă semnificativ – elementele sunt sau nu coplanare, extremităţile elementelor foarte apropiate fuzionează, micile detalii de faţadă nu sunt considerate la modelare etc.

Advance Design 2014 propune o paletă de instrumente ce va permite proiectantului structurist să faciliteze conversia modelelor geometrice în modelele analitice corespunzătoare.

Principiul de funcţionare: o primă funcţie de audit va permite să identifice axele non-convergente sau elementele prea apropiate şi va propune o listă interactiva de avertismente. Programul propune apoi o serie de funcţionalităţi de ajustare automată a axelor pentru o reluare a modelului provenind de la parteneri de lucru care nu au ţinut cont de constângerile referitoare la calculul structurii.

La finalizarea calculului, când toate elementele sunt dimensionate, Advance Steel şi Advance Concrete pot să recupereze modifocările din Advance Design – prin procesul de sincronizare a modelelor – şi actualizare automată a planurilor de execuţie şi armare. Cu Advance Design 2014 economisiţi timp semnificativ în cadrul procesului de modelare a structurii, graţie reutilizării modelului BIM gestionând eficient ajustările survenite.

Un alt aspect pe care s-a pun un accent deosebit în această versiune a fost acela al îmbunătăţirii performanţelor – determinarea automată a reazemelor în functie de stratificaţia terenului de fundare, luarea în calcul a armăturii transversale (etrieri) şi generarea schiţelor de armare şi a extraselor de armătură pentru stâlpi, diverse noi optimizări în ceea ce priveşte calculul îmbinărilor, generator climatic 2D ce permite generarea automată a încărcărilor climatice pe cadre pentru o analiză puctuală şi rapidă a rezultatelor, posibilitatea de exploatare a rezultatelor pe un caroiaj independent de reţeaua de discretizare a elementului.

MAI MULTE INFOTMATII….

header_2014

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.