GRAITEC a achiziționat Opentree – Dezvoltator de soluții EDM (Enterprise Data Management)


screen shot 01-18-19 at 07.36 am 001

16 Ianuarie 2019 – GRAITEC, dezvoltator internaţional de soluţii BIM şi CAD în sectorul AEC şi Autodesk® Platinum Partner în Europa, anunță achiziționarea Opentreeo companie din Marea Britatie ce oferă soluții EDM (Enterprise Data Management) dedicate managementului documentelor asociate proiectelor BIM ce respectă practicile curente stabilite în cadrul standardului BS1192. 

Complexitatea și numărul proiectelor ce se dezvoltă în jurul standardelor BIM este în creștere iar necesitatea de gestionare inteligentă a documentației proiectelor în etapa de lucru denumită Work in Progress (W.I.P) reprezintă o provocare ce se adresează tuturor companiilor ce activează în industria AEC.  

Practicile curente de lucru din cadrul acestor companii presupun ca toate informațiile și datele să fie publicate extern în diferite medii comune de date denumite Common Data Environment (CDE)  conform procedurilor stabilite în cadrul contractului general de practici BIM (BIM Execution Plan).  

Cu ajutorul soluției Cabinet dezvolată de către Opentree, toate  procesele interne de gestionare a documentație și a modelelor 3D/BIM pot fi urmărite și controlate intern, în etapa Work in Progress (W.I.P.) pe întreaga durată de desfășurare a proiectului iar apoi toate aceste informații pot fi publicate în mediul comun de date CDE, indiferent dacă acesta este găzduit de către o companie de proiectare sau un antreprenor general.  

GRAITEC este unul dintre cei mai mari parteneri Autodesk dar și dezvoltator de soluții de proiectare BIM iar această achiziție ne va permite astfel să ne adresăm unui număr cât mai mare de utilizatori. Astăzi, în industria AEC este generată o cantitate infinită de informații conținute în modele BIM sau documente specifice iar cu ajutorul Opentree vom oferi o soluție practică de management al documentației proiectelor. a afirmat Francis Guillemard, Preşedinte GRAITEC Group. 

“Prin alăturarea dintre Opentree și Graitec, clienții noștri se vor alătura unei companii ce deține o experiență unică în piața de software dedicat proiectării în construcții și care va promova la o scară mult mai mare soluțiile noastre de management al informațiilor în etapa de lucru W.I.P adăugat Andrew Frank, OPENTREE Managing Director  

 

Steve Houlder, GRAITEC COORata de adopție a conceptului de lucru în acord cu standardele BIM este în creștere în cele mai multe tări. Una dintre cele mai mari provocări la care trebuie să răspundă toți cei implicați în industria AEC se referă la managementul datelor și informațiilor generate de către proiectele de construcții, pe toată durata de dezvoltare. Cu ajutorul Opentree, ne vom adresa acestor provocări și vom alinia, totodată, în fluxurile de lucru BIM soluțiie Graitec și tehnologiile Autodesk. 

Graitec va oferi soluții de management al informațiilor în etapa W.I.P către toți clienții care au încercat să rezolve aceste procese, mai ales în perspectiva aderării la standarde și practici de lucru ce sunt în acord cu BS1192 sau cu noul ISO19650.” 

Despre GRAITEC 

Înființată în 1986, GRAITEC este dezvoltator internaţional de soluţii BIM şi CAD în sectorul AEC şi Autodesk® Platinum Partner Europa, dar cu reprezentanțe de vânzări  în SUA şi în Canada, Rusia. 

Cu filiale de vânzări – 45 de birouri de lucru în peste 11 țări din întrega lume, GRAITEC oferă soluții software inovative și de ultimă generație ce vizează în primul rând sporirea calităţii şi productivităţii utilizatorilor. Soluțiile software colaborative BIM – accelerează și eficientizează procesul de proiectare – din faza de concept și proiectare, până în etapele de construcție, exploatare și post-exploatare. 

Cu 450 de angajați, printre care peste 200 de specialiști  BIM, GRAITEC este o companie axată pe inovaţie, ale cărei produse sunt utilizate de peste 100.000 de profesioniști din domeniul construcțiilor din întreaga lume. 

Pentru mai multe informații, vizitați www.graitec.com 

Despre Opentree

Înființată în 1992 sub denumirea tsaADVET Ltd, compania noastră a distribuit soluții de PC pentru rețele și a devenit furnizor de soluții software de la Intergraph, Bentley și Autodesk. Soluțiie oferite se adresau, în special, companiilor ce accesau și controlau mii de documente în format electronic din diferire locații. Ulterior am introdus în portofoliul nostru soluții software third-party  de Management Electronic al Documentelor (EDM) precum Falcon/DMS. Aceste soluții permiteau și gestionarea fișierelor CAD / Xrefs  care sunt vitale pentru asigurarea integrității fișierelor .dwg.  

O dată cu dezvoltarea afacerii, am realizat că soluțiile EDM pe care le distribuiam nu satisfăceau pe deplin toate cerințele clienților noștri și am decis, în anul 2000, dezvoltarea propriei soluții EDM, CAB-i-NET (denumită acum Cabinet). 

Această soluție a fost adoptată rapid de diferite companii multinaționale precum Tata Steel (fostă British Steel) sau Siemens (Westinghouse Rail Systems) în 2003. De atunci, Cabinet s-a dezvolat continuu și a permis gestionarea oricarui tip de document office sau CAD.  

După 10 ani de succes, o investiție importantă ne-a permis să ne dezvoltăm strategic și să planificăm o creștere susținută. Am deschis un birou dedicat în Sheffield, situatie care a coincis cu redenumirea companiei în Opentree, în 2014.  

Pentru mai multe informații, vizitați www.opentree.co.uk 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.